Promovare Media

 

Anunț curs formare și dezvoltare personală pentru elevi

Dragi elevi,

Sunteți invitați să participați la cursul de formare și de dezvoltare personală oferit gratuit de Asociația Sf. Damian din Iași în luna iulie 2017 în cadrul proiectului „DEDICAT VIEȚII TINERILOR”, finanțat de Municipiul Iași prin Programul anual de finanțare nerambursabilă destinat proiectelor de interes public local, în baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Cursul formează „elevi de sprijin” pentru școală și comunitate. Acesta oferă participanților ocazia de a se pregăti pentru situații de criză în care trebuie să ofere sprijin și ajutor moral și emoțional persoanelor aflate în dificultate (probleme emoționale, depresie, risc suicidar, gânduri suicidare etc.).

Cursul se desfășoară pe parcursul unei zile la sediul organizatorului. Data cursului este în funcție de opțiunile bifate în formularul de înscriere. Materialele necesare cursului și pauza de prânz sunt asigurate de către organizator. Se pot solicita bilete CTP Iași pentru transport pe raza municipiului Iași. La final sunt oferite certificate de participare.

Pentru detalii despre locația cursului veți fi contactați telefonic ulterior completării formularului de înscriere.

Pentru a vă înscrie completați formularul, accesând link-ul de mai jos:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvOmbeUhD_2uRy6WhgpzaM55IPYE-6eQn0-fdk172Yxvo5hA/viewform

Acest curs se adreseaza doar elevilor liceelor din Iași!

Pe parcursul cursului puteți vizita și serviciul de consiliere online pentru prevenirea depresiei și riscului suicidar „Aleg să trăiesc!”

O zi frumoasă,

Echipa Helpline „Aleg sa trăiesc!”

http://www.alegsatraiesc.ro/

Culege înțelepciune din cărțile Editurii Sophia!

În luna ianuarie 2016, prin generozitatea Editurii Sophia, biblioteca serviciului helpline „Aleg să trăiesc!” s-a îmbogățit cu noi titluri: Depresia ca patimă și ca boală; Nervozitatea – cauze, manifestări, remedii duhovnicești; Nervozitatea la copii și adolescenți; Când sufletul este bolnav; Femeia și problemele ei: perspectiva psihiatrului ortodox; Psihiatria ortodoxă în întrebări și răspunsuri. Lucrările sunt semnate de Dr. Dmitri Avdeev, psihiatru, psihoterapeut și psiholog rus de notorietate.

 

Acordă-ți puțin timp pentru a răsfoi și tu cărțile Editurii Sophia! Este cu neputință să nu găsești ceva pe gustul și spre folosul tău!

Editura Evanghelismos - Cărți în slujba aproapelui

În luna septembrie 2015, Editura Evanghelismos s-a alăturat susținătorilor serviciului helpline „Aleg să trăiesc!”.

 

Atunci când doriți o carte din care să aflați răspuns la frământările sufletești și soluții la problemele de zi cu zi ale vieții vizitați librăria virtuală a Editurii Evanghelismos!

Banattika s.r.l. asigură stabilitatea alimentării cu energie a serviciului helpline „Aleg să trăiesc!”

Începând cu luna iunie 2015 S.C. BANATTIKA S.R.L. s-a alăturat susținătorilor helpline-ului „Aleg să trăiesc!”.

Din partea Banattika beneficiem de echipament necesar în stabilizarea alimentării cu energie electrică, prevenind astfel efectele negative ale întreruperilor de curent care ne-au perturbat activitatea.

Le mulțumim pentru sprijin!

Echipa „Aleg să trăiesc!”

Persoanele fizice pot redirecționa 2% din impozit către serviciul helpline „Aleg să trăiesc!”

Vă anunțăm că puteți susține activitățile serviciului helpline „Aleg să trăiesc!” al Asociației Sf. Damian, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venituri plătit în anul 2014.

Procedura este forte simplă și constă în completarea unui singur formular, în funcție de categoria de venituri impozabile, astfel:

- Formularul 230 - redirecţionare 2% din impozitul plătit pe veniturile din salarii

- Formularul 200 - redirecţionare 2% din impozitul plătit pe veniturile din profesii liberale şi alte activităţi independente

Formularul se trimite prin poștă sau se depune personal la administrația fiscală până la data de 25 mai a.c.

Adresele administrațiilor fiscale se pot afla de aici.

 

Echipa helpline vă mulțumește!

Telefonul vieții

Vă invităm să urmăriți reportajul realizat și difuzat de TVR Iași în cadrul emisiunii Jurnal din data de 9 septembrie 2014.

Invitație Conferință de presă

Cu prilejul Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, Asociația Sf. Damian vă invită la evenimentul de lansare a proiectului „Voluntar în linia întâi” și a serviciului helpline „Aleg să trăiesc!”.

Evenimentul va avea loc în cadrul unei conferințe de presă susținute la Hotel Ramada din Iași, în ziua de miercuri, 10 septembrie 2014, conform agendei detaliate mai jos.

Serviciul helpline „Aleg să trăiesc!” acordă sprijin psihologic şi emoţional persoanelor cu depresie, celor care se află într-o stare de criză psihologică şi celor care se gândesc la suicid.

Proiectul „Voluntar în linia întâi” este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 31.500 euro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi: www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

Asociația Sf. Damian este o organizație non-guvernamentală înființată la Iași în anul 2007, care activează cu misiunea de a sluji, în spiritul filantropiei, pentru alinarea suferinţei semenilor afectați de boală şi sărăcie și pentru a contribui la dezvoltarea persoanei şi comunităţilor umane prin combaterea marginalizării sociale, prin apărarea drepturilor omului si prin protejarea mediului înconjurător.

Pentru confirmarea participării și informații suplimentare ne puteți scrie la helpline@116123.ro sau ne puteți suna la telefon 0332.801480.

 

Agenda evenimentului

Tipul: Conferință de presă

Ziua: miercuri, 10 septembrie 2014

Locația: Hotel Ramada - Iași, str. Grigore Ureche nr. 27, tel. 0232.256070

Intervalul orar și activitatea:

09:45 – 10:00 - Primirea și înregistrarea participanților

10:00 – 10:25 - Prezentarea proiectului „Voluntar în linia întâi” și a serviciului helpline „Aleg să trăiesc!” și alocuțiuni ale invitaților

10:25 – 10:35 - Întrebări din partea reprezentanților mass-media

10:35 - Pauză de cafea

Spot radio

Spotul radio creat pentru promovarea serviciului helpline, poate fi distribuit de aici.